söndag 20 maj 2007

Nedtystade övergrepp

För första gången har jag tillgång till en dator där man kan lyssna på ljud. Det har revolutionerat min tillvaro. Dels har det lett till att jag kunnat göra sentimentala utflykter till You tube och se musikvideos på nästan alla popsånger från 60-talet som jag så gärna velat höra... Men det har också lett till att jag kan leta på nätet efter viktiga program jag bara har hört talas om. Och så plösligt upptäcker jag programmet "Conspiracy of Silence" - på websidan Franklinplace.org

Jag visste att det fanns, men inte att det fanns på nätet. Jag vill bara rekommendera alla att se på det.

Det skulle visats på Discovery 1994. Det var redan annonserat och så plötsligt, några dagar innan det skulle visas drogs det in. Det kostade Discovery åtskilligt, men de påtryckningar de hade utsatts för var tillräckligt stora att ledningen ändå drog in det. Varför?

Svaret är uppenbart för alla som ser programmet. Det är ett väldokumenterat program, som visar hus sexuella övergrepp mot barn tystas ned i Nebraska. Flera ledande politiker, redaktörer och finansmän i Nebraska var inblandade, men detta skulle nog ändå kanske inte lett till att programmet stoppades. Men i slutet av programmet visades att härvan gick än högre upp, med kopplingar ända till Vita huset.

I synnerhet FBI:s roll är avslöjande. De FBI-agenter som förhörde de utsatta visade sig nämligen inte vara intresserade av förhör i en vanlig mening - de var desto mer intresserade av att tvinga dem att dra tillbaka sina anklagelser. En av de som inte gjorde det dömdes till ett mångårigt fängelsestraff för förtal.

Programmet är skakande och det ställer en del frågor. Många som varit med om debatten om "rituella övergrepp" vet att de som förnekar existensen av dessa övergrepp brukar hänvisa till att FBI har deklarerat att några sådana inte finns. Här får vi en skrämmande inblick i hur FBI medverkar i nedtystandet av övergrepp som kanske inte är "rituella", men som är organiserade, och innefattar många högt uppsatta män.

Den som noga följt Stockholmspolisens hanterande av Södertäljefallet i Sverige 1992-94 ser att det här finns ganska stora likheter med Nebraskafallet...

Så se programmet! Den som gör det, och tar in den informations som finns där, kommer att inse att man inte behöver vara paranoid för att bli "konspirationsteoretiker".

3 kommentarer:

Erik Rodenborg sa...

En mer utförlig artikel av mig om historien finns numera på min hemsida!

Kang sa...

Kire. har inget ljud på den här datorn, men ska se programmet när jag kommer hem.

Värme till dig! från kang

Erik Rodenborg sa...

Hej Kang,
glad att du ska se det...
Varma hälsningar tillbaka...

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...