onsdag 27 februari 2008

Haut de la Garenne

I SvD fanns igår en mycket otäck artikel som ändå är värd att läsa. Ett engelskt barnhem vid Jersey har visat sig vara en plats där organiserade sexuella sadistiska övergrepp har förekommit under decennier. När polisen börjat undersöka byggnaderna har de funnit ett barnlik, och tror att det kan finnas minst sex till.

De mest oerhörda interiörer har avslöjats. Barn mellan 11 och 15 år som försvann utan spår, ett isoleringsrum där det knappt gick att andas och fester på helgerna då vuxna valde ut barn att våldta. Dessutom visade det sig att en dömd barnvåldtäktsman fungerade som jultomte på Haut de la Garenne.

Barnhemmet lades ned 1986. Redan är 2000 sägs myndigheterna ha känt till övergreppen – men det mörkades. Redan 2003 hade skelettdelar hittats – men det avfärdades som djurben trots att barnskor hittades i närheten.

Är det någon som minns anklagelserna om systematiska övergrepp på vissa amerikanska förskolor på 1980-talet? Dessa fall kom snabbt att avfärdas som resultat av övernitiska terapeuters och förhörsledares "inplantering" av falska minnen, trots de medicinska bevisen på övergrepp. I många väsentliga drag är likheterna med var barn berättade då och vad som nu avslöjats på Haut de la Garenne kusligt likt.

Det talas i engelsk press om mörkläggning. Låt oss hoppas att den i detta fall är helt bruten, och att polisens undersökning blir så djupgående och grundlig som de utsatta (och i några fall mördade) barnen förtjänar!

1 kommentar:

Motherwitch sa...

För första gången på mycket länge har jag inte hängt med i media om det som skrivs.

Ska sätta mig in i detta. Har bara läst raljerande inlägg om ämnet skrivna av peddolobbyn..

Det är ju fruktansvärt, att detta kunnat pågå. All denna grymhet, helt ofattbar.

Vuxna som valde ut barn att våldta..inlåsta barn..skändade. Detta är ju något många vittnat om men som tystats ner. Börjar mörkläggningsgardinerna fladdra tro?
Verkar som det är dags att riva ner dom helt och hållet.

Ska försöka sätta mig in detta och återkommer...http://blogg.aftonbladet.se/15013/

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...