söndag 14 september 2008

Att pierca naveln

Jag hade tänkt många år på att pierca naveln. Jag kände att jag hade ett behov att något skulle sitta i naveln. Fråga mig inte varför.

Jag hade då och då råkat gå förbi tatuerings- och piercingslokaler. Det verkade lite avskräckande. Exempelvis hade en sådan lokal på söder ett ganska så sataniskt namn, och i fönstret fanns diverse satanistiska symboler. Inte precis ett ställe jag skulle vilja gå in i, än mindre pierca naveln på.

Men våren 2007 hade jag bestämt mig, jag skulle verkligen pierca naveln. Jag hittade Lenas Studio nära Odenplan. Det verkade lugnt och ofarligt. Jag tog mod till mig och beställde en tid. Jag fick en tid den 2 maj.

Då jag kom dit tittade innehavaren mycket misstänksamt på mig. Jag sa att jag beställt tid för att pierca naveln. Hon såg ännu mer misstänksam ut. Jag undrade om jag verkligen skulle låta denna, som det verkade, närmast fientliga människa skära i mig. Hon frågade sedan ”och vem är det som ska pierca sig?”.

Mycket förvånad svarade jag ”men det är ju jag!”. Då sken hon upp och den misstänksamma minen försvann. Det visade sig att hon hade trott att jag var en kontrollerande fader med en dotter någonstans bakom hörnet.

Nåväl, jag fick naveln piercad. Det gjorde ont en sekund, och jag skrek till. Hon sade ”tyst, du skrämmer iväg kunderna som väntar”. Då började jag skratta.

Det gick bra. Det blev inga infektioner och jag har trivts med det i snart ett och ett halvt år. Men nu plötsligt märker jag att kulan, som sitter på den ring som är inslagen i naveln, plötsligt är borta. Jag kan inte förstå hur och var den lossnade.

Jag gick tillbaka till lokalen i lördags, men hon hade inte tid att sätta in en ny, för hon hade redan massa kunder. Det hade hon också, det vimlade av tonårstjejer i studion.

Och nu står jag inför valet och kvalet, ska jag gå dit igen i veckan och hoppas på bättre tur (jag fick ingen tid) eller ska jag ta bort ringen och återgå till mitt tillstånd före den 2 maj 2007? Jag har inte bestämt mig. Jag måste välja, och jag har svårt för att välja. Vi får väl se vad jag gör.

4 kommentarer:

Motherwitch sa...

Du är en tuffing full av överaskningar :-)
Jag vågar inte pierca mig. Men OM jag skulle ha gjort det så skulle jag defintivt inte ta bort den. Fixa en ny ring. Har du stått ut plågorna att göra den så ska du fortsätta bära den stolt. Tycker jag iaf...*L*

Men å andra sidan så förändras man ju under livets gång. Det som var rätt maj 2007 kanske inte känns rätt idag och då är det bara låta det vara...
Isi pisi..

Erik Rodenborg sa...

Tack Motherwitch, men jag har faktiskt redan tagit bort ringen.

Men jag kommer säkert att pierca mig igen, om något år eller så.

Det är definitivt inget att vara rädd för. Om man går till ett professionellt ställe vill säga, med utbildad personal. Som dit jag gick, exempelvis.

Tidlösa sa...

Men kära Rodenborg, *piercar* du dig????

Herregud.

Ja, det var lite oväntat.

Själv är jag också "full of surprises", men det får vi ta någon annan gång.

Och nej, jag piercar mig inte...

;-)

Erik Rodenborg sa...

Jag väntar med spänning på dina egna "surprises"... :-)

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...