lördag 18 oktober 2008

Motherwitch raderad av Aftonbladet-bloggens moderatorer

Det finns en blogg som i över ett års tid med glöd och energi kämpat mot övergrepp mot barn. Jag syftar på Motherwitch och jag har flera gånger haft anledning att både länka till henne, och diskutera innehållet på hennes bloggar. Hon är också en välkommen gästkommentator på denna blogg, där hon skrivit flera inlägg.

Hon skriver på en så kallad Aftonbladet-blogg. Dess exakta relation till tidningen med samma namn har jag inte riktigt grepp om, men någon form av relation finns det i alla fall.

Aftonbladet-bloggarna har, i motsats till exempelvis den blogg jag själv skriver på, så kallade moderatorer. Nu är just dessa moderatorer uppenbarligen inga moderatorer i ordets egentliga mening, de är censorer som, av anledningar som de bäst känner till själv, i hög grad specialiserat sig på att trakassera de som kämpar mot övergrepp mot barn.

Följaktligen har de konsekvent trakasserat Motherwitch, liksom en del andra som driver samma frågor som henne. Det ena inlägget efter det andra har lyfts bort.

Någon gång kan man förstå de rent formella motiven för censuren – men oftast är den helt godtycklig. Några rationella motiveringar brukar heller inte ges.

Efter en serie av ovanligt elakartade trakasserier, där en mängd inlägg togs bort på bara några dagar, tycks nu dessa ”moderatorer" utan motivering stängt ner hennes blogg.

Marinas AB-blogg har en kampanj startats för att protestera. Gå gärna dit och säg vad ni tycker.

Jag har inte alltid hållit med Motherwitch, men hon kämpar outtröttligt för barnens rätt, och hon har hjärtat på rätt ställe. Och hon betraktas tydligen som ett hot av somliga. Det är därför som hon (tillsammans med andra) mordhotats, det är därför som hon angrips lite överallt på nätet, och det är antagligen också därför som hon censurerats och nu uppenbarligen tagits bort av de så kallade moderatorerna.

AB-moderatorerna försöker tysta en röst som vill försvara barn mot övergrepp. Det skulle förstås vara intressant att få reda på varför, men det lär man aldrig få. Däremot känner jag mig ganska så säker på att de inte kommer att lyckas. Motherwitch brukar gå stärkt ur de flesta angrepp, och så lär bli fallet även nu.

6 kommentarer:

Amatörfotografen sa...

Inte precis censur AB praktiserar. Motherwitch har i en veckas tid brutit mot ett avtal. Klart man kickas ut då. Svårare än så är det inte. Avtalet finns här:
http://wwwc.aftonbladet.se/blogg/villkor.html

Erik Rodenborg sa...

Jag har noga gått igenom det avtal du länkar till och inte funnit en, säger en, punkt som Motherwitch klart brutit mot. Det skulle vara intressant om du upplyste mig om vilken eller vilka punkter det handlar om.

Dessutom började inte trakasserierna mot Motherwitch för en vecka sedan, utan för mer än ett år sedan.

Motherwitch sa...

Tack för ditt stöd Kire. Det betyder mycket.
Det går att hitta en cachad version av min AB blogg när man goglar på "motherwitch ab blogg". Där kan var och en se vad jag skrivit och inte skrivit.

Det enda som är missvisande i denna cacheversion är att de inlägg som moderatorn på AB raderat sista 10 dagarna, dvs 12 stycken ligger kvar. Det är inläggen med "olämpliga" länkar. Om dessa är att betrakta som "avtalsbrott" så hade ju moderatorn redan städat ren min blogg, fanns således ingen anledning att radera den.

Detta gjorde man dock sent igår kväll och utan varning.
Jag har haft två AB bloggar tidigare och vet idag inte hur många inlägg jag fått censurerade. Jag har försökt hålla mig till "spelreglerna" men de ändras hela tiden så det är lite svårt att veta vad som gäller.

Från den ena dagen till den andra blev det helt plötsligt utan varning FÖRBJUDET att länka till min wordpress blogg: http://motherbitch.wordpress.com/2008/10/18/min-ab-blogg-ar-raderad-helt-utan-varning/

Från den ena dagen till den andra utan förvarning blev den betraktad som "olämplig" och då har jag haft den bloggen i över ett år och länkat dit kontinuerligt utan problem.

AB ändrar reglerna godtyckligt. En annan bloggare som länkade till min wp blev "varnad". Om hon upprepade detta grova brott skulle hela hennes blogg raderas. Någon sådan varning har jag inte fått. Väntar fortfarande på en förklaring. Men jag är inte naiv och blåögd, den lär utebli.

Jag kommer uppdatera min wp kontinuerligt och kan redan nu se att iaf en pedofil öpppet på sin blogg jublar över censuren. Fler pro-peddolobbyister (pedofiler?) har uttryckt glädje.

Ja, det verkar faktist som att det bara är dom som är glada över att jag försvann från AB.

Kire har helt rätt. Jag är inte nedtystad, bara tillfälligt däckad. Glad och tacksam över det massiva stöd som visas. Även från dom som inte alltid gillar mina "metoder" :-) visar sitt stöd. Det glädjer mig att det finns människor som kan skilja på sak och person.

Jag kommer aldrig lägga ner det här och sådana här stasi metoder ska motarbetas, inte ges efter för. Så jag kommer tillbaka. Var så säkra.

anonym sa...

Allt stöd till modiga motherwitch från göteborg

Anders Meuller

ADHD och ADD sa...

Någonstans räcker det med peddonas ständiga censuriver av den verklighet där de själva vill se sig som offer...

Fy fan så uselt att radera bloggen, aftonhoran bör inte betraktas som en värdig träffpunkt.

Erik Rodenborg sa...

Håller med Rakel O i sak, men vill avgränsa mig mot att använda ordet ”hora" som skällsord, ens mot en tidning.

"Hora" är en vulgär beteckning för en prostituerad (dvs sexuellt exploaterad och förtryckt) kvinna, och bör inte under några som helst omständigheter användas som skällsord.

MVH Kire

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...