måndag 20 oktober 2008

Uppdrag Granskning gör reklam

I dagarna visar SVT en reklamfilm för Uppdrag Granskning. Syftet är att få tittarna att inse att det är just detta program som avslöjar sanningen.

Det märkliga är nu att det enda exempel de väljer att lyfta fram på detta är deras filmer om "incestdömde Ulf", dvs. Bo Larsson-fallet. Dessa program, som låg en hårsmån från att fällas av Granskningsnämnden, kommer en dag att gå till historien som något av det ohederligaste som någonsin sänts på TV i Sverige.

Det klimat som programmen skapade var märkligt - trots den monumentala ohederligheten i dessa program fick deras version av fallet en status av absolut sanning, som inte kunde ifrågasättas. Förr eller senare kommer förhoppningsvis den verkliga sanningen bakom Hannes Råstams ”sanning” att lyftas fram, men det kan nog dröja.

Att Uppdrag Granskning nu lyfter fram just dessa program som det de vill bli ihågkomna för, är sorgligt. Men tyvärr inte förvånande

1 kommentar:

Anna sa...

Och här är nästa: Säsongspremiär Insider på onsdag kl 22.00
"När mammorna vill ha enskild vårdnad anklagar de före detta män för övergrepp. Nu avslöjar vi nätverken som hjälper de efterlysta mammorna."

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...