torsdag 11 mars 2010

Jasenko Selimovics "frihet"

I Expressen har Jasenko Selimovic skrivit en debattartikel under titeln "Socialismen hotar fortfarande friheten".

Friheten? Uppenbarligen kan inte Selimovic mena friheten att få sända kontroversiella radiopjäser utan att klåfingriga och rädda radiochefer går in några minuter före sändningen och stoppar dem.

För det gjorde Selimovic själv den 1 september 2007, med pjäsen "Under Skalet"!

Det behövs uppenbarligen ingen "socialism" för att friheten ska hotas. Det räcker så bra med Jasenko Selimovic.

2 kommentarer:

anonym sa...

Bra synpunkt tycker jag. Även jag blev upprörd när Jasenko Seimovic censurerade den av teaterkritiker Amelie Björk rosade pjäsen "Under skalet". Det var ett övergrepp mot den kvinna som berättade om sin barndom och det var en kränkning mot oss lyssnare. Vi vill inte ha en "storebror" som censurerar. Vi vill ha ett öppet samhälle.

När jag läste vad den nyblivne folkpartisten skrev i Expressen blev jag förvånad. Inte trodde jag att Folkpartiet ansåg att det var hyckleri att kämpa för rättvisa och jämlikhet. Det trodde jag tillsammans med frihetskampen var fundamenten för en liberal.

Men om nu friheten är allt för och rättvisan och jämlikheten endast hyckleri så kunde ju Selimovic slå ett slag för friheten och i efterhand se till att pjäsen "Under skalet" sänds.

Anders Meuller

Tidlösa sa...

Radiopjäsen kan jag inte uttala mig om. Däremot har jag läst artikeln. Han verkar vara en sådan där tokdissident från det forna östblocket. Observera att den socialism han attackerar är…Jugoslavien år 1986?!

Visst. Den var ju *jätte-jätte-hemsk*.

Han passar i folkpartiet.

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...