onsdag 30 juni 2010

Använd telefonavlyssning och buggning vid grova sexualbrott!

I Aftonbladets papperstidning idag (har tyvärr inte hittat det på nätupplagan) får vi ta del av en del av Göran Lindbergs i sanning avslöjande kommentarer genom utskriften från hans telefonavlyssnade samtal.

Att telefonavlyssning används vid misstänkta grova sexualbrott är utmärkt, men tyvärr extremt ovanligt (jag känner inte till något tidigare fall, utom bordellhärvan 1976, men då använde man sig inte av materialet, trots att man skulle kunna ha gjort det!).

Man kan hoppas att detta är en inledning till att den typen av metoder börjar användas mer i dessa fall, och att det inte endast handlar om att man i just detta fall ville sätta dit en impopulär polischef.

Själv är jag helt övertygad om att det i många fall där den misstänkte friats för att ord står mot ord, resultatet skulle blivit helt annorlunda om polisen hade använt sig av avlyssning (eller för den delen buggning).

Integritetsfundamentalistiska invändningar väger lätt när det handlar om metoder för att bevisa grova sexual- och våldsbrott mot kvinnor och barn...

Inga kommentarer:

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...