torsdag 1 juli 2010

Ett litet förtydligande till förra inlägget

Att önska att telefonavlyssning och buggning skulle användas i högre grad vid grova sexualbrott innebär inte att jag har illusioner om att det kommer att bli så. Det används praktiskt taget aldrig och jag anser inte att det är en tillfällighet.

Sexuella övergrepp finns på alla nivåer i samhället. Men det är framför allt inom de övre skikten som de kan genomföras på ett mer systematiskt, planerat sätt. Om omfattningen av detta skulle bli känt skulle vi – det är min förvissning - hamna mycket nära en förrevolutionär situation.

Alltså torde det inte ske under de nuvarande politiska förhållandena. Och även om det ändå mot förmodan skulle ske skulle – det är jag övertygad om - det läcka som ett såll i de mest känsliga fallen, på ett sätt som gjorde även avlyssning och buggning i högsta grad ineffektivt.

Själv skulle jag gärna ha sett en effektiv buggning under Södertäljefallet, till exempel, men den typen av önskningar är i dagens samhälle endast vackra dagdrömmar, minst lika osannolika som tron på att Aura Rhanes från Clarion ska rädda världen.

Inga kommentarer:

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...