söndag 3 juli 2011

DSK och hans lögner

Dominique Strauss-Kahn (DSK) är nu släppt i väntan på rättegång. Och i media över världen pågår på många håll en intensiv kampanj om att städerskan ska ha ljugit tidigare, att hon ska ha haft mindre respektabla vänner etc.

Men den som bevisligen grovt ljugit om vad som hänt vad gäller själva fallet är ju faktiskt DSK själv. Han förnekade ju bland annat att något sex överhuvudtaget hade förekommit - innan resultatet av DNA-analysen kom!

Men DSK har makt, pengar och nästan obegränsat med resurser. Man kunde faktiskt redan från början se som nästan säkert att han i slutändan kommer att frias. Alldeles oavsett vad som har hänt. Det är ju tyvärr nästan alltid så i den värld vi lever i.

Att städerskan inte är en fläckfri familjeflicka från medelklasen må så vara - men är det någon som tror att inga andra kvinnor än dessa blir våldtagna? Eller att de andra ljuger när de berättar om våldtäkter?

Många av reaktionerna på "avslöjandena" om städerskan påminner om logiken i Per Lindebergs smutskastning av vittnen i "Döden är en man".

Nu slipper jag skriva mer utförligt om saken, då Shed Light redan har gjort det så bra.

3 kommentarer:

Arthur sa...

Då undrar jag förstås vilka vittnen som Per Lindeberg har smutskastat.

När det gäller DSK och städerskan är jag djupt imponerad av att Du är så insatt i fallet att du utan tvekan vet vad som är sanning.

Möjligen kan jag tycka att det initialt inte fanns någon annan uppfattning än att DSK våldfört sig på städerskan. Åtminstone var det svårt att hitta någon annan uppfattning i svenska media.

Där kan man se en likhet med da Costa-fallet. Tidningarna skriver ensidigt och DSK blir av med jobbet.

Skillnaden är väl att nu börjar även den andra sidan komma till tals och polisen tycks i alla fall utreda olika omständigheter till skillnad från vad den svenska polisen gjorde i da Costa-fallet.

Må rättegången avgöra och bringa klarhet i vad som hänt.

Erik Rodenborg sa...

Arthur
"När det gäller DSK och städerskan är jag djupt imponerad av att Du är så insatt i fallet att du utan tvekan vet vad som är sanning."

Du lägger då ord i min mun. Jag vet naturligtvis inte "utan tvekan vet vad som är sanning".

Per Lindeberg ansåg att exempelvis prostituerade och narkomaner är sämre sanningsvittnen än exempelvis läkare.

Det är en åsikt jag inte delar.

Erik Rodenborg sa...

PS.
Men jag vill INTE ha en lång debatt om styckmordet under detta inlägg.

Det är klart off topic.