lördag 27 oktober 2012

Mammor i kamp för sina barn

Jag skulle vilja tipsa om en av de bloggar som jag har i min blogglista.

Bakgrunden är att i vårt samhälle är det hur lätt som helst för förövare att få vårdnaden om barn. Det finns hur många som helst rädda, ja, panikslagna barn som måste bo hos den eller de personer som de är mest rädda för.

Det kan handla om båda föräldrarna, eller någon annan kombination av vårdnadshavare.

Ibland har barnet tur och har en förälder (nästan alltid mamman) som står på dess sida. Men här är problemet att myndigheterna då mycket ofta ställer sig på förövarens sida, och tvingar barnet till denne.

De mammor som i ett sådant läge kämpar för sina barn är några av vår tids hjältar.

De kämpar i underläge och ibland tvingas de rentav att gömma sig med sina barn. Att göra det ses av myndigheterna som ett brott som kan leda till fängelse.  Och de senaste åren har vi sett flera fall där mammor hamnar i fängelse för att de försökt rädda sina barn.

En av de sidor på nätet som avspeglar den kampen är bloggen "Mammorna". Den kan läsas här.

Gör det gärna. Det är den värd.

2 kommentarer:

Verutschkow sa...

Hej, Erik !

Vet inte om du redan har sett det här, men du verkar numera tillmätas så stor betydelse av John Johansson, f d Rogberg, a k a yakida, att han tillägnar dig en egen sida i sin s k nättidning. Så vad säger man om inte Välkommen i klubben !






Erik Rodenborg sa...

Den är förhållandevis snäll för att vara Yakida...

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...