fredag 3 maj 2013

Jag fyller inte år denna månad

Men det hindrade inte Phone House att för några timmar sedan skicka mig ett SMS där det stod just att eftersom jag fyller år denna månad så bjuder de på 100 kronor - under förutsättning att jag handlar för mer än 500 kronor i deras butiker.

Konkurrensen mellan företagen i telekombranchen leder till de märkllgaste saker. Det är inte ovanligt att människor som sagt nej till att köpa produkter och abonnemang får den ena efter efter den andra fakturan där de krävs att betala för just det som de sagt nej till.

Förstatliga hela telekomsektorn - återinför ett enda samhälleligt ägt Televerk!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Allt går att sälja med mördande reklam. Tydligen saknas gränser för hur långt dom kan gå. Var kan man som konsument vända sig när man får dessa oönskade utskick?
Rain
P.S Är föresten glad att se dig på bloggen :-)

Erik Rodenborg sa...

Tja, för min del - jag struntar i dessa utskick. Eller rättare sagt, de ökar inte chansen att jag ska gå och handla hos de som skickar dem, det minskar den.

Jag undrar om Phonehouses datorer verkligen tagit fel på mitt fördelsenummer eller om de visste att jag inte fyllde år då. Om jag hade kontaktat dem och sagt att jag inte fyllde år, skulle de kanske sagt - "oj. då, det är vi som gjprt ett misstag, men nu när vi gjort det står självfallet erbjudandet kvar".

Troligen. För att nå sitt syfte - och få mig att handla hos dom för första gången på tre år och den andra gången någonsin.

Förut hade jag inte Nix, så jag roade mig med att driva telefonförsäljare till vansinne tills jag slutligen sa nej. Jag har aldrig i mitt liv någonsin sagt ja till något som en telefonförsäljare föreslagit.

Nu har jag Nix, och slipper det hela.

Men problemet är att alla inte alltid kan säga nej konsekvent. För om man bara så en sekund kommer bort sig och går med på att säga ja, finns det företag som anser att det finns ett bindande kontrakt, även om man en minut senare ångrat sig.

Idag slåss en massa människor mot krav att betala något som de inte vill ha, men som ett företag efter ett förfluget ord i ett förvirrat telefonsamtal anser är överenskommet.

noboytoy sa...

Jag retar mig på alla de där reklamutskicken mm som börjar med ens förnamn. Hej NBT;). Du har nu möjlighet att..
Som om de känner en?

Erik Rodenborg sa...

Håller med. Det fins mycket att reta sig på.

Jag retade mig mycket på affischerna i t-banan i Stockholm efter att Connex tog över för ett antal år sedan: "Tack för att du åker med Connex"! Det psedopersonligt sliskiga "tacket" för att jag gjorde r vad jag var tvungen till, dvs. åkte med den enda t-bana som fanns/ finns i Stockholm. Om jag hade kunnat välja bort Connex hade jag gladeligen gjort det, men det gick ju inte.

"Tack för att du åker med".... /suck/

Anonym sa...

Nuförtiden kommer de hem till en också. Fick besök av en väldigt påflugen Tele 2-försäljare häromsistens som vägrade att acceptera ett "Nej, jag är inte intresserad". Fick nästan sparka honom på smalbenen för att han skulle gå.
Usch, nu blev jag irriterad igen!

Erik Rodenborg sa...

Det har hänt mig också. Två personer från Eon ringde på min dörr och ville får mig att byta elbolag. Men det var inte vad de inledningsvis sa. Utan de sa att från och med ett visst datum skulle jag få ett nytt elbolag, ungefär som om riksdagen hade bestämt det.

Sedan ritade de kurvor på ett papper som sades bevisa att de var billigare än alla andra. När jag frågade om detta stod på deras hemsida blev de nervösa och sa att det gjorde det inte, utan det här var info som jag bara kunde få via dom!!!!!

Då sa jag till sist kategoriskt nej, det lät skitskumt.

Jag undrade ett tag km det verkligen var Eon eller om det var personer som låtsades vara Eon för att rekognosera inför ett inbrott eller så.

Men det var nog Eon ändå. Och jag undrar om de lyckades lura någon naiv själ till att byta elbolag den dagen.

Verutschkow sa...

Phone House blir väl fånhus på svenska ...

Squareeye sa...

Nu har jag "Ingen reklam" på postlådan och har hemlig telefon så jag slipper det mesta.
Jag vill förstatliga det som har privatiserats. Jag vill också ha tillbaka gamla Televerket likaså med elen, järnvägen, skolorna, äldrevården, apoteket, taxi m.m.

Det som däremot retar gallfeber på mig är när ett företag säljer adresser till andra företag så att jag får adresserad reklam. Det sista var när La redoute sålde mig till Ellos så jag fick tegelstenar till kataloger. Jag hamnade i moment 22 innan det blev utrett. Kommer aldrig någonsin köpa något från dom två firmorna. Aggressiv reklam, fy tusan!

Erik Rodenborg sa...

Squareeye

"Jag vill förstatliga det som har privatiserats. Jag vill också ha tillbaka gamla Televerket likaså med elen, järnvägen, skolorna, äldrevården, apoteket, taxi m.m."

Jag håller med till 110 procent!

Verutschkow sa...

"Jag vill förstatliga det som har privatiserats. Jag vill också ha tillbaka gamla Televerket likaså med elen, järnvägen, skolorna, äldrevården, apoteket, taxi m.m."

Från Expressens kultursida häromdagen :"Med det fria skolvalet som vapen hotar föräldrar med att byta skola, som vore de gamla tiders föräldrar med privat guvernant. Det är redan bekant att friskolereformen har förvandlat skolan till en marknad där rektorer höjer betyg för att få behålla eleverna."

På min tid fick man snarare de betyg man förtjänade än betyg efter vad föräldrarna tjänade ...

Erik Rodenborg sa...

Verutschkow

Instämmer, med reservation för att all betygssättning inte heller då ALLTID var rättvis. Men den avspeglade i alla fall elevens prestation i mycket högre grad än vad den gör på många privatskolor idag.

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...