torsdag 16 januari 2014

Kullamannen

Är det någon som minns Kullamannen? Den gick i sju delar med början i mellandagarna 1967. Nu finns alla delarna på You Tube.

Alla delar finns alltså, men avsnittet efter det man just sett kan man inte alltid hitta på en gång. Men om man ex.vis efter att sett del två inte hittar del tre kan man skriva  "Kullamannen - 1967. del 3/7" på You Tube-fönstret så hittar man den. /Anledningen att jag skriver detta var att jag villade bort mig själv..., och började undra om det fattades ett avsnitt. /

Man kan börja titta här

Jag  förstår att jag gillade serien när jag just var på gränsen mellan 12 och 13. Och jag tycker nog att den är riktigt spännande nu också...

Vad som mest grep mig som barn var nog  att "det goda" framförallt representerades av en främling med utländsk brytning -  och "det onda" framförallt av en nära vän till den vuxna huvudperson som barnen litade på.

Det gav mig något att fundera på.
-----------------------------------------------
TILLÄGG
Tomas N tipsar på kommentarsfältet att det finns ett ännu lättare sätt att se den, nämligen på SVT Öppet Arkiv.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kullamannen ses enklast och utan att behöva leta efter avsnitten på svts öppet arkiv. Ett litet tips bara. Tack för en läsvärd blogg Tomas N

Erik Rodenborg sa...

Tack för tipset!!

Anonym sa...

Testar

Erik Rodenborg sa...

Testar vad?

Anonym sa...

Kul att du nämner Kullamannen. De flesta idag tycks istället minnas Kråkguldet som på sätt och vis var en uppföljare till Kullamannen.

Jag minns mycket hellre Kullamannen. Jag var sju år när den gick och jag minns hur jag och kompisarna ständigt pratade om den. Sedan kom då Kråkguldet som jag först blev väldigt besviken på. Något år senare gick den i repris och då tyckte även jag den var bra. Dock inte alls lika bra som Kullamannen :-)

Erik Rodenborg sa...

Ja, jag har faktiskt inte sett Kråkguldet. Men nu blir jag lite nyfiken. Den finns ju också på nätet så jag kan ju se och jämföra den med Kullamannen.

Jo, det ska jag göra. :-)

Hmm sa...

OT
Hur strå det till med hälsan!

Erik Rodenborg sa...

Hmm

Det var en bra (och vänlig!) fråga, som jag tyvärr inte riktigt kan svara på....

Jag har ännu inte (vågat?) undersöka mig, så alla mer eller mindre meningsfulla svar får vänta till dess jag har gjort det.

Verutschkow sa...

Den som vuxit upp med serien kan knappast glömma den. Och Kråkguldet är också väldigt bra. Köpte dessa 2 + Huset Silfvercronas gåta i någon sorts box för några år sedan.

Anonym sa...

Ganska säker på att anledningen till att fler minns Kråkguldet är att den var i färg medan Kullamannen var i svartvit. Kvalitetsmässigt känns ändå Kullamannen mer färgrik