måndag 24 februari 2014

Barn hindras från att vittna om våld

Ytterligare ett exempel på hur rättslösa barn är i dagens samhälle kan vi se här.

Sverige har ju faktiskt undertecknat en konvention om barns rättigheter, men i juridiska sammanhang verkar denna inte var mer värd än papperet den är skriven på.

Och det blir inte bättre med åren. De senare åren har det steg för steg blivit värre.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Stefan Lisinski har skrivit ngn artikel som verkar misdtänkligöra barn. Den finns plusartikel så jag ser den inte. Men det är förskräckligt att DN fortsätter skicka fram honom och hans PAS-agenda.

Erik Rodenborg sa...

Av anledningar som han bäst känner till själv vill Lisinski alltid misstänkliggöra barn. För en gångs skull var jag glad över att det var plustjänst, för då när han ut till färre med sin smörja denna gång.

Verutschkow sa...

Tyvärr är vittnen oftast värdelösa.
Själv föredrar jag någon form av
teknisk bevisning.

Erik Rodenborg sa...

I många fall räcker inte den "tekniska" bevisningen. Om ett barn blir slaget kan det bevisas medicinskt-tekniskt men inte vem som gjorde det.

Om då barnet berättar att det var pappan, och dess syskon också berättar det, ska man då ignorera det?

Verutschkow sa...

Nej, jag tänker inte föreslå avskaffande av fri bevisprövning, alltså att vad som helst kan läggas fram och alltså får värderas av rätten. Men vittnen kan ha fel, även om de inte ljuger, vare sig medvetet eller omedvetet.

Erik Rodenborg sa...

Jo, det är klart. Ett vittne som ska beskriva utseendet på en främmande man på gatan kan ju ofta ta fel. Risken att ett barn blandar ihop sin pappa med någon annan måste dock ses som betydligt mindre...

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...