torsdag 5 mars 2015

"Domstolar ska inte kunna tvinga barn att bo hos en misstänkt våldtäktsman"

Om det finns någon som outtröttligt och konsekvent har arbetat för utsatta barn sedan början av 1980-talet är det Monica Dahlström-Lannes. I både med- och motgångar har hon konsekvent stått på barnens sida. När många andra mer eller mindre har tystats av backlash och hysteriska motkampanjer har hon aldrig retirerat, eller tonat ner, eller blivit tyst.

De senaste åren har hon framförallt engagerat sig för de barn som av vårt rättssystem tvingas bo hos misstänkta förövare. Nu har hon i Dagens Juridik på nytt tagit upp detta ämne. Hennes debattartikel kan läsas här.

Gör det!

10 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

All heder till Monica. Stackars små barn som ska behöva utsättas för det här och det sjukaste är att det understödjs av papparättshaverister. Fattar inte hur jag en gång i tiden kunde vara så korkad att jag gav mitt stöd till en så sjuk rörelse. Pappor som hänger ut mammor och barn på nätet. Sjukare än så kan det faktiskt inte bli! Tack gode gud för att jag har en godhjärtad far till mitt barn.

Ann-Charlotte sa...

De som trakasserar henne i sociala medier är samma människor som bakom boken "Bakom dolda ansikten" visar. Jag har inte läst den själv men tydligen har författarinnan för att hon var kritisk till antifeministerna och jämställdisterna fått en sopsäck över huvudet och sitt företag uthängt på nätet. Jag har inte sett det själv men varför ska jag betvivla det?

De människor som trakasserar Monica Dalsröm- Lannes är naturligtvis män. Gång på gång upprepar historien sig. Man kan till det lägga till antifeministiska kvinnor som lever på sina mäns lön. Tragiskt är det.

Erik Rodenborg sa...

"De människor som trakasserar Monica Dalsröm- Lannes är naturligtvis män."

Tyvärr inte enbart. Ingrid Carlqvist och ett antal andra kvinnor har också dragit sitt strå till den obehagliga stacken.

Ann-Charlotte sa...

Var det inte Liza Marklund som skrev att det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som trakasserar kvinnor?

jag kan bara hålla med.

Erik Rodenborg sa...

Ann-Charlotte

Oj då, jag missade konstigt nog att du faktiskt också skrev om antifeminstiska kvinnor. Så min kommentar var onödig

Monica Antonsson sa...

Läs boken Ann-Charlotte! Du kommer med all säkerhet att uppskatta "Bakom dolda ansikten". I den avhandlas många du känner igen...

Ann-Charlotte sa...

Erik och Monica, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Hänger man ut kvinnor, och barn på nätet så är man inte frisk!

Jag vill också tacka dig för ditt fina mail Monica. Nära till tårarna. Bamsekramar till dig också.

Monica Antonsson sa...

Tack själv Ann-Charlotte,
Så många meddelanden som du skickat under natten... :-)

Monica Antonsson sa...

Jag har förresten recenserat "Bakom dolda ansikten". Om det kan ni läsa här: http://monicasbokblogg.blogspot.se/2014/07/bakom-dolda-ansikten-en-satirpolitisk.html

Missa inte boken!

Erik Rodenborg sa...

Ann-Charlotte!

Jag vill inte att du ska lämna ut ditt innersta här inför hela världen., vänner och fiender, empatiska och oempatiska.
Du har förut bett mig stryka saker du skrivit, men den här gången vill jag inte vänta. Så jag har raderat dina tre senaste kommentarer.

Det betyder inte att jag tycker illa om dom, det gör jag absolut inte. men jag vill som sagt inte att du ska utlämna dig så totalt.

Ja, du är verkligen värd att bli omtyckt, det är lätt att tycka om dig, jag och många med mig gör det.

Men just därför vill jag inte att du ska lägga ut det mest känsliga om dig själv för (potentiellt) flera miljarder människor.
Efter att ha skrivit här förhandsmodererar jag denna blogg. Det innebär att jag kollar allt innan jag lägger ut det.

Vänliga hälsningar Erik