fredag 3 april 2015

Greenpeace säger nej till chemtrailsteorier

Jag har tidigare skrivit om den udda teori som på sina håll utvecklats om att flygplan medvetet sprutar kemikalier över jorden, vilket ofta av de som tror på  detta ses som ett led i ett hemligt projekt för att stoppa den globala uppvärmningen. Denna teori utgår från att en del av det som allmänt ses som kondensstrimmor (contrails) i själva verket är "chemtrails" - kemikalier som medvetet sprutas ut från planen.

Nu har miljöorganisationen Greenpeace uttalat sig i denna fråga. De har, föga förvånande, avvisat chemtrailsförespråkarnas argument.

När jag skrev mitt ovan länkade inlägg hade jag just hört talas om chemtrails och var väl yrvaket agnostisk i frågan. Nu lutar jag starkt åt att chemtrails är en ren myt, väl medveten om att mina kunskaper om ämnet är mycket små. Liksom att det finns andra teorier som brukar avfärdas som "moderna myter", men som faktiskt bygger på (betydligt mer än!) en kärna av sanning,

Men det är ju inget argument för att detsamma gäller chemtrails. Så tills det framförs mycket starka argument för motsatsen utgår jag nog ändå från att chemtrailsteorin är ännu en (låt vara fascinerande och ganska så sinnrikt uppbyggd!) modern folksägen.

2 kommentarer:

Tidlösa sa...

One less thing to worry about...

Jag tycker diskussions-tråden efter uttalandet är rätt så klargörande, också.

Erik Rodenborg sa...

Kan bara instämma...