torsdag 2 april 2015

"Kungen" med Stenblomma

Jag har här till och från skrivit om gruppen "Stenblomma". Att jag skriver om dem igen beror på att deras låt  Kungen nu lags ut på You Tube. Den fanns där för några år sedan, men sedan togs den bort. Sedan lades den ut igen, men i en sekvens där den ingick tillsammans med flera andra låtar. Men nu finns den där, "ensam", och har fått ett helt You Tube-inslag för sig själv.

Jag har som sagt skrivit om dem förut.

Och för att göra en längre historia kort:

Jag hörde dem spela live någon gång 1973. En av de låtar de spelade var just "Kungen". Tyckte mycket om låten, gillade Stenblomma som grupp, och blev nog också, uppriktigt sagt, smått förälskad i sångerskan.

6 kommentarer:

Ann-Charlotte sa...

Det var en trevlig drudelutt! Refrängen sätter sig verkligen!

PS. Vill du få dig ett gott skratt så läs om Lady Dahmer på Avpixlat. Sverigedemokraterna verkar känna sig hotade av henne!! Inte lika roligt att 1000000 svenskar röstar på dem *ryser*

Erik Rodenborg sa...

Ja, den där Hanna Lindholm som Avpixlat backar upp visar verkligen med sitt osmakliga bildcollage prov på ett i sanning primitivt tänkande.

Och ja, jag förstår att Lady Dahmer retar SD:arre till vansinne. Och deras reaktion visar ju att de saknar all anständighet, och självinsikt. För att nu inte tala om förmåga att tänka logiskt. .

Ann-Charlotte sa...

De skriver att Lady dahmer är ful, äcklig osv men sanningen är att hon är en klassisk skönhet. Hon har otroligt fina drag!

Varje intelligent människa brukar förr eller senare göra någon typ av samhällsanalys, men Sverigedemokraterna verkar inte tänka längre än vad näsan räcker.

Båda gångerna då jag flög till Australien så träffade jag på flygplanen andra europeer och det stora samtalsämnet var högervindarna som dragit in över Europa. Det är verkligen oroväckande...

Erik Rodenborg sa...

Vad som är vackert ligger ju i betraktarens öga (eller hjärna. om man så vill).

SD:arnas utgjutelser i frågan är ju annars av det mest pinsamt primitiva slag. Att Hanna Lindholm inte ens inser hur pinsam hon var, säger en hel del om henne.

Ann-Charlotte sa...

Hej Erik! Jag har nu extensivt (ska läsa om igen) läst dina inlägg om Dan Josefsson och bortträngda minnen samt artikeln av David Munck. Det tog ungefär 30 minuter och bara på denna korta tid har jag fått en klump i magen. Det känns som Dan Josefsson medvetet förenklat ett oerhört komplext ämne där han valt ut den forskning som stödjer hans agenda och som han presenterar som den enda sanningen. Vad innebär det här för alla de som misstänker eller vet att de blivit utsatta för sexuella övergrepp som barn? Får psykologer som jobbar med patienter och bortträngda minnen inte vittna i domstol längre (har de någonsin fått göra det) ?

Vilka publicerade verk, forskningsrapporter, finns det att läsa om bortträngda minnen? Eller: vilka skulle du rekommendera?

Efter Dan Josefssons bok och dina ifrågasättande artiklar om densamme så har jag verkligen blivit intresserad av ämnet. Jag vill veta mer :-)

Trevlig kväll,
Ann-Charlotte

Erik Rodenborg sa...

Hej Ann-Charlotte,

De frågor som du ställer om Josefsson är väl de som nästan alla som förutsättningslöst börjar inse bakgrunden till den debatten ganska så snart tvingas att ställa.

Vad gäller fakta och litteratur finns det väldigt lite på svenska men desto mer på engelska. Om du går igenom dessa tree adresser (se nedan) kan du finna både rapporter, artiklar. tips på böcker och annat.

På svenska finns det oerhört lite som är bra. tyvärr.

Vänliga hälsningar Erik

http://blogs.brown.edu/recoveredmemory/
http://dynamic.uoregon.edu/jjf/
http://www.jimhopper.com/memory/