måndag 23 november 2015

Har ändå aldrig varit folkets parti

Nu har Folkpartiet beslutat sig för att avskaffa sitt gamla namn och istället kalla sig "Liberalerna". Gott så.

Något folkets parti har det ju ändå aldrig varit. Det har ju alltid, som jag skrev redan 1971, varit ett parti i de "makt- och kapitalägande minoriteternas tjänst".

/Den sista meningen låter ju rent absurt högfärdig, ungefär som om jag vill låta som Jan Myrdal. Men jag kunde inte låta bli. ;-)/

4 kommentarer:

Gunnar Wall sa...

Du påminner inte särskilt mycket om Jan Myrdal, så den här gången må det vara hänt om du använder en retorik som ligger lite grann åt hans håll.

Men låt det inte bli en vana!

:-)

Verutschkow sa...

Däremot var det bevisligen "folkskolelärarnas parti" ...

Tidlösa sa...

Idag står Folkpartiet de facto till höger om moderaterna, så egentligen borde de väl kalla sig Nya Liberalerna (som i nyliberal) eller Högerliberalerna eller Bombliberalerna eller varför inte Volkspartei Marknadshyror Jawohl. Namnbytet känns i vart fall logiskt. "Jag känner inte längre igen gamla folkpartiet". När KD valde Ebba Busch-Thor till partiledare skrev DN sarkastiskt att detta åtminstone kommer att göra KD:s undergång något intressantare än den varit annars. Man skulle väl kunna lägga till, att Folkpartiets namnbyte kommer att göra deras undergång precis lika jävla tråkig som den hade varit annars också... :D

NoBoyToy sa...

Jag trodde först att namnbytet var ett skämt. Jag kan inte tänka mig något bättre än att byta namn från Folkpartiet till Liberalerna. Jag tycker mig ha märkt, att ordet liberal har fått en alltmer oseriös och smutsig klang de senaste åren. Grattis till namnbytet och lycka till! :)