tisdag 19 april 2016

Sagan om Lilla Sofie

Jag vet inte om det är pinsamt att säga att jag faktiskt blir rörd när jag lyssnar på Hep Stars Sagan om Lilla Sofie. Men det blir jag faktiskt.

Den gavs ut 1968, när Hep Stars just höll på att gradvis förvandla sig från en popgrupp till en grupp som mer och mer spelade svensktoppsmusik. Lilla Sofie kom också mycket riktigt upp på Svensktoppen, jag tror det var någon gång 1969.

Ja, jag blir alltså berörd när jag hör den.

Dessutom gav den upphov till en rent spöklik upplevelse, långt senare, jag tror det var i mitten av 70-talet. Jag skulle spela den på grammofon. Jag satte på den och lyssnade, lite förstrött. Men när den var slut hände något som verkade direkt skrämmande. Den startade nämligen om från början, och började spela igen....

Jag blev alldeles skakad, och i den sinnesstämning jag var i just då tyckte jag det var riktigt kusligt. 

Jag har för mig att jag sedan kom på någon teknisk förklaring till att det kunde hända. Om jag minns rätt. Men det går att lyssna på den här. Och You Tube-videon kommer troligen inte att starta om av sig själv när den är klar.

Inga kommentarer:

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...