lördag 30 juli 2016

Bron

För ett tag sedan såg jag sista avsnittet i säsong tre av TV-serien Bron. Köpte säsong 1 på DVD för över ett år sedan men såg inte ut den förrän någon månad sedan. Då upptäckte jag att alla säsongerna fanns på SVT Play. Sedan såg jag alla tre.

Det är en ganska så spännande serie, men absurt orealistisk. I de tre säsongerna har vi tre fall, med spektakulära serier av brott som om det hade varit verkligt hade förutsatt ett enormt välorganiserat brottssyndikat. Men i alla tre visar det sig på slutet att det var ensamma gärningsmän, vilket gör handlingen mer än omöjlig.

Det verkar som om ensamma gärningsmän är populära idag - vilket inte endast kan leda till polisiära missar i verkligheten utan till  nästan löjligt overkliga deckare....

Fördelen med serien är Saga Norén, den fascinerade kvinnliga polis som dominerar handlingen i alla tre säsongerna och som har en del gemensamma drag med Lisbeth Salander.

Alla avsnitt av Bron kan ses på SVT Play.

Inga kommentarer:

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...