måndag 5 december 2016

Jag är "normal"

Alla som har fått för sig att jag är ovanligt korkad eller ovanligt smart - nu finns det papper på att ni har fel.

I samband med en psykologisk utredning gjorde jag ett intelligenstest.

Idag fick jag resultatet. Jag låg mycket nära 100 i IQ, dvs. genomsnittet. I vissa saker klarade jag mig bättre, i andra sämre. Men också det är ju normalt.

Känns lite skönt att ha papper på att vara "normal" .... i alla fall på ett område. ;-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Vilka lögnaktiga läkare. Jag tror du kvalar in för MENSA :)

Erik Rodenborg sa...

Nej, det gör jag inte. Ett IQ-test omfattar en rad områden, bland annat spatial förmåga, matematisk förmåga, och förmågan att arbeta med en viss typ av problem under tidspress. I alla dessa tre hamnade jag lågt. Vad gäller en del annat, som verbal förmåga och minne, hamnade jag ganska så högt. Sammantaget hamnade jag så att säga mittemellan.

Resultatet var inte på något sätt orimligt.

Och det var ju för väl att jag inte fick ett resultat av en typ som skulle kunna förleda mig till att söka medlemskap i en förening med en viss intelligenskvot som medlemsgrund. Tycker själva idén med MENSA är lite.... tveksam .... för att uttrycka det försiktigt.

När jag var barn kände jag pressen på mig att leva upp till de vuxnas förväntningar att jag skulle bli ett "geni". Jag var inte alls förtjust i den tanken. Känns skönt att nu få svart på vitt att jag faktiskt inte heller är det.

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...