fredag 2 december 2011

"Styckmordet på Catrine da Costa – debatten handlar om klass, kön, människosyn"

Ovanstående är titeln på en artikel av Kerstin Alfredsson som publiceraders i Arena år 2000. Den innehöll en kritisk genomgång av Per Lindebergs då så omdiskuterade bok "Döden är en man". Den lades ut på nätet på Socialistens webbsida några år senare, i en uppdaterad version. Men nu är Socialistens webbsida nere, och därför har jag lagt ut Kerstin Alfredssons artikel på min blogg om rituella och organiserade övergrepp.

Anledningen är framför allt att det är en viktig artikel, som spelat en roll i debatten om styckmordsfallet. Argumenten i den är värda att ta på allvar och bör vara tillgängliga. Därför har jag lagt upp den.

Syftet med att lägga ut den är som sagt att göra en viktig text tillgänglig. Syftet är inte att skapa en ny evighetsdebatt om fallet på vare sig denna blogg eller på den blogg jag har lagt texten på. Därför går det inte att skriva kommentarer under artikeln, eller under detta inlägg.

Inga kommentarer:

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...